Tavan Vinci Çift Kirişli Kiralama

Tavan vinci, yekpare ve tek bir hareket yolundan imal edilmiş raylı sisteme verilen addır.  Bu raylı sistemi ile bir düzlem içerisinde yük kaldırıp hareket edebilen vinçlere tavan vinci denir.

Rayları çelik konstrüksiyondan imal edilir.  Vinçler rayların bulunduğu düzlem üzerinde ileri- geri ve yukarı- aşağı olmak üzere 4 yönde hareket edebilirler.

Manyetik veya diskli frenler sayesinde, vincin hareket esnasında yumuşak şekilde durma kabiliyeti vardır.  Böylece emniyetli kaldırma ve taşıma sağlanır.  Sessiz çalışırlar, gürültü yapmazlar.  Uzun ömürlü olması da en önemli tercih sebebidir.  Bu vinçler Avrupa Birliği Standartlarına uygun üretilen kaldırma makineleri arasındadır.

Vinç kısımları vince askılı kumanda ile kontrol edilir.  Uzaktan kumanda sistemleri de bu vinçlere entegre edilebilir.

Motor çeşidine göre hız ve yüksek kaldırma mesafesi değişkenlik gösterir.  Elektrik motoru ile çalışır.

Nemli ve yağışlı ortamların yanı sıra kimyasal ortamlarda da çalışabilir.

Ayrıca yüksek sıcaklık ve -40 Derece ye kadar sıcaklıkta soğuk ortamlarda da çalışabilir.

Tavan vinç sistemleri büyük tonajlar kaldırabildiğinden, genellikle çalışma sahaları ağır sanayi bazında çalışan fabrikalar ve bunların depolarıdır.  Fabrikaların yanı sıra döküm ocakları, kazı çalışmaları, tersaneler, limanlar, silolar, antrepolar, tır tamirhaneleri de tavan vinci kullanılan alanların başında gelir.

, , , ,

Bize Ulaşın

  • :

Bizi Takip Edin